Keuze uit verschillende kanalen voor het ventilatiesysteem.

Wij willen alleen systemen installeren die perfect werken en zorgen voor een gezond binnenklimaat, adviseren we u, afhankelijk van de bouw van de woning het Hybalansplus ventilatiesysteem of het Dyka Air systeem, eventueel in combinatie met Airspot. Beide systemen kunnen perfect gecombineerd worden met de Zehnder ComfoAir. 

Het HybalansPlus systeem

 

Het HybalansPlus systeem

Iedere ruimte heeft zijn eigen aan- en afvoer.

Hybalansplus is ontwikkeld vanuit de overtuiging dat een gezond binnenklimaat alleen bereikt kan worden door zowel de afvoer van gebruikte lucht als de toevoer van verse lucht. Dit uitgangspunt met een zo hoog mogelijke energiebesparing en montagegemak met een maximum aan gebruiksgemak maakt het Hybalansplus ventilatiesysteem uniek. Vanuit een centrale luchtverdeelkast lopen flexibele leidingen naar iedere afzonderlijke ruimte. Hierdoor is de aanvoer en de afvoer voor iedere ruimte nauwkeurig in te stellen. Daarbij wordt de hinderlijke overspraak tussen ruimtes voorkomen.

Flexibele leidingen: geluidsarm, minder vervuiling, snelle montage

Hybalansplus werkt met flexibele leidingen. Dit betekent een geluidsarm systeem, geen vuilophoping en perfect in te regelen. Daarnaast kan de montage snel en efficiënt gebeuren. 

De verdere voordelen op een rij

  • Het afregelen van de luchthoeveelheid vindt in de luchtverdeelkast plaats; de ventielen in de ruimtes zijn niet instelbaar en kunnen dus niet worden ontregeld.
  • Inwendige geluiddempers in de luchtverdeelkasten en het lage motortoerental van de warmteterugwinunit zorgen voor een extra geluidsreductie.
  • Lage luchtsnelheden van de ingeblazen lucht (dankzij speciale inblaasventielen) voorkomen tochtverschijnselen.
  • Minimaal onderhoud; de kans op verontreiniging is al klein en het schoonmaken van het systeem is zeer eenvoudig.

Het Dyka Air systeem

 

Het Dyka Air systeem

Het systeem met de beperkte bouwhoogte.

De ventilatiekanalen van Dyka Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De Dyka Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Dankzij de ovale vorm van de Dyka Air kanalen is er slechts een beperkte bouwhoogte, zodat Dyka Air kanalen in elke vloerconfiguratie toegepast kunnen worden.

Kanalen met luchtdichtheidsklasse D, het hoogste in de markt.

Luchtlekken in kanalen veroorzaken energieverliezen, waardoor de ventilator harder moet draaien. Dit heeft meer geluid en energiekosten tot gevolg. Een goede luchtdichtheid van ventilatiekanalen is daarom van groot belang. Het DYKA AIR systeem is onafhankelijk getest volgens de Europese norm NEN-EN 1751 en valt met gemak binnen luchtdichtheidsklasse D, de hoogste klasse in de markt.

Airspot, de combinatie van ventilatie en verlichting.

 

Airspot, de combinatie van ventilatie en verlichting.

De verschillende systemen kunnen probleemloos gecombineerd worden met Airspot. Airspot is een unieke combinatie van verlichting en ventilatie en voldoet volledig aan de eisen van het Bouwbesluit. Airspot levert ventielen geïntegreerd met verlichtingsarmaturen (spots) waardoor de esthetische waarde van de woning gehandhaafd blijft. Airspot is onafhankelijk van het gekozen verlichtingssysteem (led, conventioneel of via domotica) en onafhankelijk van het gekozen ventilatiesysteem. Voor het storten, wordt de Airspot instortbox geplaatst. Aan de instortbox wordt het kanaal of een luchtslang en de elektriciteitsbuis aangesloten. Na de stort wordt de spot geplaatst en aangesloten op de voeding.

We vertellen u graag alles over de verschillende systemen. Neem contact met ons op voor meer informatie.