Climate Switch van Zehnder haalt meer uit het ventilatiesysteem

Met Climate Switch maak je optimaal gebruik van het ventilatiesysteem om het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat te creëren. Aangenaam koel in de zomer, lekker warm in de winter!

Climate Switch is een verzameling passieve en actieve methoden waarmee je koelte terugwint in de zomer en warmte in de winter. De switch van warm naar koud wordt automatisch geregeld. Bij nieuwbouw kunnen we de Climate Switch eenvoudig mee ontwerpen bij de installaties, bij een bestaande woning is de Climate Switch vaak eenvoudig (afhankelijk van de installatie) in te bouwen. Wij adviseren u graag over de meest optimale keuzes.

Koelteterugwinning met hoog thermisch rendement

Koelteterugwinning met hoog thermisch rendement

Koelen is door klimaatverandering een actueel thema. Met koelteterugwinning wordt de lucht die de woning in gaat afgekoeld. Als er daarnaast een actief koelsysteem in de woning aanwezig is, zorgt dat voor een flinke energiebesparing: de airco of warmtepomp voor koeling hoeft minder hard te draaien. Wanneer de systemen worden uitgebreid met andere Climate Switch-oplossingen, wordt het creëren van een comfortabel binnenklimaat dus nog makkelijker.

Intelligente bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q bevatten een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is. Als de buitentemperatuur in de zomer koeler dan de binnentemperatuur is, wordt de bypass geopend. Deze zorgt ervoor dat afvoerlucht niet door de warmtewisselaar gaat, waardoor binnenkomende koudere buitenlucht niet wordt opgewarmd en het koeler wordt in huis.

een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is

Een hoger ventilatie comfort met de enthalpiewisselaar

De enthalpiewisselaar van Zehnder zorgt voor terugwinning van warmte, koelte en vocht, zonder dat daarbij geur, gassen en andere verontreinigingen aan de toevoerluchtstroom worden overgedragen. De vochtterugwinning wordt geregeld door een gepatenteerde membraanconstructie. Vocht wordt overgedragen tussen de luchtstromen. Hierdoor ontstaat er geen condensatie, hoeft er geen condensafvoer geplaatst te worden en zijn het energieverbruik en het geluidsniveau lager dan bij een reguliere wisselaar.

Doordat de Enthalpiewisselaar de luchtvochtigheid op peil houdt, wordt de gevoelstemperatuur in huis een stuk aangenamer: minder droog in de winter en minder vochtig in de zomer. In combinatie met de ComfoAir Q zorgt de Enthalpiewisselaar voor 25% meer energiebesparing. Doordat warmte en koelte kunnen worden teruggewonnen met het systeem, hoeft er in de woning minder worden gestookt en minder gebruik worden gemaakt van actieve koeloplossingen.

Passieve- en actieve koeloplossingen met Zehnder Climate Switch

Passieve- en actieve koeloplossingen

Naast koudeterugwinning, de intelligente bypass en een enthalpiewisselaar biedt Zehnder nog een drietal actieve koeloplossingen. Een actieve oplossing betekent dat je een extra Zehnder systeem aansluit op de ventilatie-unit.

ComfoFond-L Q: aardwarmtewisseling voor een hoger rendement

Voorverwarmde buitenlucht in de winter door aardwarmte en koeling van de buitenlucht in de zomer. Wie op zoek is naar maximaal comfort en een hoog rendement combineert de aardwarmtewisselaar Zehnder ComfoFond-L Q met de ventilatie-unit Zehnder ComfoAir Q.

ComfoPost: actief koelen en ontvochtigen

Onze zomers worden steeds warmer. Dat kan zorgen voor onaangename temperaturen in huis. Zehnder’s ComfoPost koelt en ontvochtigt gefilterde toevoerlucht wanneer de warmtepomp daar signaal voor geeft, terwijl de ComfoAir Q of E zijn werk blijft doen.

ComfoCool Q: actief koelen op warme dagen

Zehnder’s slimme ComfoCool koelt actief wanneer dat nodig is zoals in de hete zomers die steeds vaker voorkomen. Met het geïntegreerde compressiekoelsysteem koelt de ComfoCool toegevoerde lucht af, terwijl de ComfoAir Q zijn werk blijft doen. Zo zorgen ze samen voor verse, koele lucht in het hele huis.

Wij werken graag een voorstel voor de Climate Switch in uw voor uw project uit. Neem contact met ons op. Ontdek alle passieve- en actieve Climate Switch oplossingen van Zehnder.