NIBE warmtepompen. Hoogwaardige Scandinavische warmtepompen. Met hoog rendement én hoog comfort.

Met rendementen tot wel 500% behoren de NIBE warmtepompen tot de beste en stilste warmtepompen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Het Zweedse NIBE maakt kwalitatief hoogwaardige warmtepompen voor het koude Scandinavische klimaat, waardoor deze warmtepompen tot zelfs -20°C buitentemperatuur blijven functioneren. Voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw zijn compacte, eenvoudig te installeren complete binnenunits beschikbaar, maar ook grotere installaties, met boilers van 500 liter of cascadeopstelling van meerdere buitenunits, zijn verkrijgbaar.

NIBE warmtepompen. Hoogwaardige Scandinavische lucht/water warmtepompen.

Nibe S-serie, de intelligente nieuwe generatie warmtepompen

NIBE lanceert met de S-serie warmtepompen een nieuw digitaal platform dat helpt de kosten te reduceren en tegelijk elke dag een perfect binnenklimaat creëert.

Deze nieuwe warmtepompen zullen een natuurlijk onderdeel uitmaken van Smart Homes en zo onze klanten betere kansen bieden om energie te besparen voor een groenere en gezondere wereld.

Met een ingebouwde antenne voor Smart Home technologie, is de warmtepomp in staat om draadloos te communiceren met diverse sensoren en andere componenten van een klimaatinstallatie.

De warmtepompen hebben een nieuw ontwerp, zijn voorzien van een touchscreen in kleur en een nieuwe interface. Het ontwerp is stijlvol en doet in alles Scandinavisch aan.

Nibe S-serie, de intelligente nieuwe generatie warmtepompen

In een woning is wifi de standaard voor communicatie via een smartphone of tablet. Dit geldt uiteraard ook voor onze nieuwe warmtepompen, waarvoor een wifi-antenne is ingebouwd.

Daardoor wordt het voor installateurs makkelijker, sneller en betrouwbaarder om op afstand problemen op te sporen. Storingen kunnen nu dan ook eenvoudig worden geïdentificeerd zonder in de buurt van de warmtepompen te hoeven zijn

De nieuwe S-serie van NIBE heeft een elegante nieuwe look en een push-toopen aluminium deur. Met de bediening via een touchscreen kun je door de vernieuwde interface swipen. Dankzij de geïntegreerde draadloze verbinding kun je bovendien altijd en overal communiceren met je warmtepomp, waardoor hij een natuurlijk onderdeel van je Smart Home uitmaakt.

Online platform myUpink

Online platform myUplink

NIBE ontwikkelde het online platform myUplink dat ervoor zorgt dat alles soepel werkt. Door de temperatuur van het cv-systeem en warmtapwater aan te passen aan je dagelijkse routines profiteer je van maximaal comfort en minimaal energieverbruik. Zowel goedkoper als groener.

Met de myUplink-app kun je je NIBE S-serie warmtepomp heel eenvoudig via je smartphone of tablet bedienen.

Eenvoud en duidelijkheid waren de belangrijkste uitgangspunten bij de ontwikkeling van myUplink. Je vindt meteen wat je nodig hebt, zónder het hele menu te hoeven doorzoeken.  Door je de controle te geven over warmtapwater en het binnenklimaat in je huis helpt de app je ook bij het besparen van energie. Dat is goed voor het milieu én je portemonnee.

Nibe S-serie, een compleet assortiment

Voor alle apparaten uit het nieuwe S-serie assortiment geldt:

Onderscheidend design, zeer stille werking en zeer hoog rendement.

Met touchdisplay en draadloze communicatiemogelijkheden voor Smart Home technologie, bijvoorbeeld met myUplink.

 

De NIBE S1255 is een intelligente modulerende water/water warmtepomp met een geïntegreerde boiler. Hij zorgt voor een optimale besparing, doordat hij altijd efficiënt werkt en zich het hele jaar door automatisch aanpast aan de verwarmingsbehoefte van je huis.

De NIBE S1255 PC is een intelligente modulerende water/water warmtepomp met geïntegreerde passieve koeling en met een geïntegreerde boiler.

De NIBE S1155 is een intelligente modulerende water/water warmtepomp zonder ingebouwde boiler die slechts een beperkte inbouwhoogte vergt. Je kunt hem combineren met een boiler (200 - 1.000 liter) naar keuze, om zo het gewenste warmwatercomfort te behalen.

De NIBE S1155 PC is een intelligente modulerende water/water warmtepomp met geïntegreerde passieve koeling. Je kunt hem combineren met een boiler (200 - 500 liter) naar keuze, om zo het gewenste warmwatercomfort te behalen.

We verwachten in het tweede kwartaal van 2021 de S2125 modulerende monoblock lucht/water warmtepomp. Deze komt beschikbaar in twee varianten (type 8 en 12) en maakt gebruik van het koudemiddel R290 (propaan) met een extreem lage GWP-waarde van 3. De geleverde aanvoertemperatuur tot 73°C en de zeer stille werking maken deze nieuwe warmtepomp met name interessant voor bestaande bouw.

De NIBE FLM S45 is een warmteterugwinunit voor een NIBE S-serie water/water warmtepomp. Met behulp van een wisselaar haalt hij de warmte uit de ventilatielucht en voegt deze toe aan de bron van de warmtepomp.

De NIBE VVM S320 is een complete binnenunit voor combinatie met een NIBE lucht/water monoblock warmtepomp, waarmee een uiterst efficiënt klimaatsysteem voor je huis wordt gecreëerd.

De NIBE SMO S40 is een intelligente regelunit voor NIBE lucht/water warmtepompen en de aangesloten binneninstallatie. In combinatie met een of meer NIBE lucht/water warmtepompen, boilers of additionele warmtebronnen vormt de regelunit een compleet klimaatsysteem voor woningen en utiliteit.

Voor uitgebreide informatie of een offerte kunt u ons eenvoudig mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Subsidie voor energiebesparing. Plus verschillende mogelijkheden om extra te lenen.

De overheid is er veel aan gelegen om een inhaalslag te maken met energiebesparende maatregelen. Daarom is er nu subsidie voor energiebesparing bij investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en de investering van 5 typen isolatiemaatregel. Plus dat er verschillende mogelijkheden zijn om extra te lenen.We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. 

Lucht/water warmtepompen

Nibe lucht/water-warmtepompen

NIBE heeft een uitgebreid assortiment aan lucht/water warmtepompen in zowel monoblock als SPLIT-uitvoering. Deze modulerende warmtepompen bieden een duurzame en energiezuinige installatie voor all-electric of hybride systemen voor cv-verwarming, evt. cv-koeling en warmtapwater. Als er meer vermogen benodigd is dan de grootste uitvoering, kunnen de monoblock warmtepompen ook eenvoudig in cascadeopstelling worden gekoppeld.

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte (ofwel: energie) aan de buitenlucht. Dat kan tot een buitentemperatuur van maar liefst -20°C! Voor een lucht/water warmtepomp zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen – zoals bronboringen – nodig. Hierdoor kunt u dit type warmtepomp uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van een conventionele installatie met een cv-ketel. Maar vanzelfsprekend zijn lucht/water warmtepompen van NIBE ook uitstekend toepasbaar in nieuwbouw.

Ge´ntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand met de Nibe Uplink.

Geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand!

Veel NIBE warmtepompen zijn standaard voorzien van een geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand, de NIBE Uplink. Via een computer of via een App op een smartphone (Android of Apple iOS) kan op afstand contact worden gemaakt met de warmtepompinstallatie. Diverse gegevens kunnen worden uitgelezen, zoals temperaturen of standen van eventueel gekoppelde energiemeters. Er zijn twee niveau’ s beschikbaar. Het eerste niveau voorziet in het uitlezen van informatie en er kunnen een aantal parameters op afstand enige tijd worden gelogd. Het tweede niveau voorziet in uitgebreidere mogelijkheden, zoals onbeperkt loggen of zelfs op afstand parameters aanpassen. Het tweede niveau is beschikbaar tegen een jaarlijks abonnementstarief. 

Ook water/water warmtepompen (voor verwarmen en koelen) en ventilatielucht/water warmtepompen in het assortiment.

NIBE biedt u ook water/water warmtepompen in diverse uitvoeringen: solo of combi (met een ingebouwde boiler voor warmtapwater), met of zonder (passieve) koeling en in vermogen variërend van 1,5 kW tot 60 kW.

Nibe water/water warmtepompen voor verwarmen en koelen

Met de steeds warmere zomers wordt het koelen van het huis, naast het verwarmen, in toenemende mate belangrijk. Hiervoor zijn NIBE water/water warmtepompen perfect.

Bij een NIBE water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte tussen 90 en 300 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor het leveren van verwarming en/of het produceren van warmtapwater. Als je ’s zomers wilt koelen, wordt het water niet of nauwelijks thermisch opgewaardeerd en met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. Uiteraard wordt het ‘verbruikte’ water weer teruggevoerd naar de diepe aardlagen.

Het boren van de onttrekkingsbron moet vakkundig en door een gecertificeerd installatiebedrijf uitgevoerd worden met een certificering volgens BRL 6000-21.

Dankzij onze intensieve samenwerking met NIBE, kunnen wij het volledige traject vanaf het berekenen van de benodigde capaciteit, het boren van de onttrekkingsputten tot de volledige installatie van de warmtepompen (en het aanleggen van de vloerverwarming) voor u verzorgen.

NIBE heeft daarnaast ook nog verschillende typen ventilatielucht/water warmtepompen, die warmte uit ventilatielucht terugwinnen en middels een warmtepomp omzetten in nuttige energie voor cv-verwarming, warmtapwater en eventueel ook in verwarmde toevoerlucht voor systemen met gebalanceerde ventilatie.

Voor uitgebreide informatie of een offerte kunt u ons eenvoudig mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer info uiteraard ook op de site van NIBE: https://www.nibe.eu/nl-nl