NIBE warmtepompen. Hoogwaardige Scandinavische warmtepompen. Met hoog rendement én hoog comfort.

Met rendementen tot wel 500% behoren de NIBE warmtepompen tot de beste en stilste warmtepompen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Het Zweedse NIBE maakt kwalitatief hoogwaardige warmtepompen voor het koude Scandinavische klimaat, waardoor deze warmtepompen tot zelfs -20°C buitentemperatuur blijven functioneren. Voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw zijn compacte, eenvoudig te installeren complete binnenunits beschikbaar, maar ook grotere installaties, met boilers van 500 liter of cascadeopstelling van meerdere buitenunits, zijn verkrijgbaar.

NIBE warmtepompen. Hoogwaardige Scandinavische lucht/water warmtepompen.

Een warmtepomp levert u een financieel voordeel op.

Met een warmtepomp is het verwarmen van uw woning en het produceren van warmtapwater aanmerkelijk voordeliger dan met een conventionele cv-ketel. Afhankelijk van de situatie kan uw energieverbruik wel tot 65% lager uitvallen.

Een warmtepomp levert milieuvoordeel op.

Het omzetten van de zogenaamde laagwaardige warmte naar bruikbare energie voor het verwarmen van uw woning of kantoorpand en het produceren van warmtapwater veroorzaakt immers veel minder CO2 in vergelijking met bijvoorbeeld een gasgestookte cv-installatie.

NIBE warmtepompen. Hoogwaardige Scandinavische lucht/water warmtepompen.

Geld lenen voor energiebesparing. De besparingen zijn vaak groter dan de kosten!

Wie zijn huis wil verduurzamen en hiervoor onvoldoende eigen geld heeft, kan een lening afsluiten. De besparingen die gerealiseerd worden met verduurzamen zijn bijna altijd groter dan de kosten voor het geld lenen. Plus dat door het verduurzamen het comfort toeneemt en je actief meewerkt aan een duurzame wereld.

Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kan op de een aantal manieren, we hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. 

Lucht/water warmtepompen

NIBE heeft een uitgebreid assortiment aan lucht/water warmtepompen in zowel monoblock als SPLIT-uitvoering. Deze modulerende warmtepompen bieden een duurzame en energiezuinige installatie voor all-electric of hybride systemen voor cv-verwarming, evt. cv-koeling en warmtapwater. Als er meer vermogen benodigd is dan de grootste uitvoering, kunnen de monoblock warmtepompen ook eenvoudig in cascadeopstelling worden gekoppeld.

Een lucht/water warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte (ofwel: energie) aan de buitenlucht. Dat kan tot een buitentemperatuur van maar liefst -20°C! Voor een lucht/water warmtepomp zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen – zoals bronboringen – nodig. Hierdoor kunt u dit type warmtepomp uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van een conventionele installatie met een cv-ketel. Maar vanzelfsprekend zijn lucht/water warmtepompen van NIBE ook uitstekend toepasbaar in nieuwbouw.

Ge´ntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand met de Nibe Uplink.

Geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand!

Veel NIBE warmtepompen zijn standaard voorzien van een geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand, de NIBE Uplink. Via een computer of via een App op een smartphone (Android of Apple iOS) kan op afstand contact worden gemaakt met de warmtepompinstallatie. Diverse gegevens kunnen worden uitgelezen, zoals temperaturen of standen van eventueel gekoppelde energiemeters. Er zijn twee niveau’ s beschikbaar. Het eerste niveau voorziet in het uitlezen van informatie en er kunnen een aantal parameters op afstand enige tijd worden gelogd. Het tweede niveau voorziet in uitgebreidere mogelijkheden, zoals onbeperkt loggen of zelfs op afstand parameters aanpassen. Het tweede niveau is beschikbaar tegen een jaarlijks abonnementstarief. 

Ook water/water warmtepompen (voor verwarmen en koelen) en ventilatielucht/water warmtepompen in het assortiment.

NIBE biedt u ook water/water warmtepompen in diverse uitvoeringen: solo of combi (met een ingebouwde boiler voor warmtapwater), met of zonder (passieve) koeling en in vermogen variërend van 1,5 kW tot 60 kW.

Nibe water/water warmtepompen voor verwarmen en koelen

Met de steeds warmere zomers wordt het koelen van het huis, naast het verwarmen, in toenemende mate belangrijk. Hiervoor zijn NIBE water/water warmtepompen perfect.

Bij een NIBE water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte tussen 90 en 300 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor het leveren van verwarming en/of het produceren van warmtapwater. Als je ’s zomers wilt koelen, wordt het water niet of nauwelijks thermisch opgewaardeerd en met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. Uiteraard wordt het ‘verbruikte’ water weer teruggevoerd naar de diepe aardlagen.

Het boren van de onttrekkingsbron moet vakkundig en door een gecertificeerd installatiebedrijf uitgevoerd worden met een certificering volgens BRL 6000-21.

Dankzij onze intensieve samenwerking met NIBE, kunnen wij het volledige traject vanaf het berekenen van de benodigde capaciteit, het boren van de onttrekkingsputten tot de volledige installatie van de warmtepompen (en het aanleggen van de vloerverwarming) voor u verzorgen.

NIBE heeft daarnaast ook nog verschillende typen ventilatielucht/water warmtepompen, die warmte uit ventilatielucht terugwinnen en middels een warmtepomp omzetten in nuttige energie voor cv-verwarming, warmtapwater en eventueel ook in verwarmde toevoerlucht voor systemen met gebalanceerde ventilatie.

Voor uitgebreide informatie of een offerte kunt u ons eenvoudig mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Meer info uiteraard ook op de site van NIBE: https://www.nibe.eu/nl-nl