Top installaties voor bijzondere woning met pool house

Voor een nieuw te bouwen bijzondere woning met pool house in Venlo (met straks op de woning een rieten kap) verzorgen wij een uitgebreid pakket top-installaties. In samenspraak met de opdrachtgevers en de architect hebben we een optimale combinatie aan installaties geselecteerd voor zowel de woning als het pool house die duurzaam wonen en recreëren prima combineert met maximaal comfort. We installeren o.a. de volgende installaties:

Nibe lucht/water warmtepomp F2120 met SMO 40 binnenunit

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een SMO 40 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 400 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de woning werken we op de begane grond en de eerste verdieping met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

U-Crown airco voor pool house

De buitenunit wordt geplaatst op balken op maaiveldhoogte tegen de buitenmuur.

De binnenunit wordt aan de wand gemonteerd.

Warm water in het pool house met NIBE Melite 80

Voor het warm water in het pool house zullen wij een Nibe Melite elektrische boiler van 80 liter installeren.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder Q450 ventilatiesysteem met enthalpiewisselaar. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ovale ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Afzuig ventilatie pool house met ITHO Daalderop en ventilatiebox

In de berging van het pool house wordt een afzuigventilatie box van ITHO-Daalderop gemonteerd.

Loodgieterswerk en waterontharder.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Om verzekerd te zijn van heerlijk zacht water wordt een Lubron Easysoft waterontharder geïnstalleerd.