Stijlvolle nieuwbouw woning met water-water warmtepomp

In Deurne zijn we nauw betrokken bij een stijlvolle nieuwbouwwoning met rieten kap. Voor deze woning hebben we een uitgebalanceerd pakket actuele installaties geselecteerd. Energiezuinig en uiteraard absoluut comfortabel. Een overzicht van de installaties:

Nibe S1155-6 water/water warmtepomp

Bij een Nibe water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte meer dan 100 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en/of warmtapwater. Om ’s zomers te koelen, wordt het water met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. De NIBE S1155-6 (max. 6 kW) is een zeer stille, modulerende water/water warmtepomp met boiler. De warmtepomp zorgt voor een optimale energiebesparing doordat hij zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van je woning aanpast. Bij dit project combineren we de warmtepomp met een 300 liter boiler.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de woning werken we op de begane grond en de eerste verdieping met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning hebben we 7 zones geprojecteerd.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woningen ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk en waterontharder, plus sanitair.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Om verzekerd te zijn van heerlijk zacht water wordt een Lubron Easysoft waterontharder geïnstalleerd.

Daarnaast verzorgen we al het sanitair in deze woning.