Vloerverwarming in uw hele huis, ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Vloerverwarming is een aangename en behaaglijke warmte met een geringe luchtbeweging, een verwarming die zorgt dat u geen koude voeten krijgt. Het is geluidsarm en de leidingen zijn niet in het zicht. Vloerverwarming is ideaal voor lage-temperatuur-verwarming in combinatie met een energiezuinige warmtepomp.

Vloerverwarming in uw hele huis, ideaal in combinatie met een warmtepomp.

Vloerverwarming aanleggen in nieuwbouw of in een bestaande woning.

In een nieuwbouwwoning is het aanleggen van vloerverwarming technisch gezien betrekkelijk eenvoudig.

Vloerverwarming in uw hele huis, ideaal in combinatie met een warmtepomp.

We werken meestal met EPS-tackerplaten waar de vloerverwarmingsbuis met een kunststof U-clip op wordt vastgemaakt. Hierop monteren we de vloerverwarmingbuizen in een slakkenhuispatroon (de aan- en retourleiding liggen vlak naast elkaar, waardoor een optimale warmtespreiding wordt verkregen). Deze oplossing maakt het ook mogelijk eventueel vloerkoeling toe te passen door middel van een koudwatermachine. Tackerplaten maken een snelle en efficiënte werkwijze mogelijk, De EPS-platen (geëxpandeerd Polystyreen, piepschuim) zorgen voor een extra warmte- en geluidsisolatie.

Vloerverwarming aanleggen in een bestaande woning d.m.v. frezen.

Maar ook in een bestaande woning kunnen we vloerverwarming aanleggen. Onze voorkeur gaat uit naar het vervangen van de vloer en er meteen leidingen in leggen, maar we kunnen ook leidingen in de dekvloer infresen (ook in een slakkenhuispatroon). De verwarmingsbuizen liggen dan net onder het niveau van de vloer. De vloer wordt daardoor niet hoger en er zijn dus geen problemen met de hoogten van deuren of bijvoorbeeld een bestaande keuken. Wel moet de ondervloer uiteraard geschikt zijn en de vloer moet naderhand door derden geëgaliseerd worden

Vloerverwarming voor uw hele huis of alleen voor één ruimte.

Bij vloerverwarming kunt u er uiteraard voor kiezen om het in uw hele huis aan te laten leggen. Dan hebt u overal de aangename voordelen van een gelijkmatige warmte en kunt u in uw hele huis volstaan met een lagere ruimtetemperatuur (2 à 3 graden minder), terwijl het toch behaaglijk is. Maar u kunt er ook voor kiezen om vloerverwarming alleen in één ruimte aan te laten leggen, bijvoorbeeld in de badkamer. U profiteert dan in die ruimte van de extra behaaglijkheid. De keuze is afhankelijk van verschillende factoren (budget, bouwtechnische mogelijkheden, gewenst comfort). Wij kunnen u prima adviseren over de mogelijkheden en denken graag met u mee. Mail ons over vloerverwarming voor een afspraak, we nemen dan snel contact met u op voor een oriënterend gesprek.

Bij vloerverwarming hoort een slimme Robot pompschakelaar.

De Robot pompschakelaar is de slimme oplossing bij vloerverwarming. De pompschakelaar schakelt de pomp alleen in als er warmtevraag is. Daardoor ontstaat een energiebesparing van ± € 150,- per jaar, zodat de terugverdientijd dus minder dan één jaar is. En daarnaast voorkomt u kalkaanslag buiten het stookseizoen. Meer over de pompschakelaar die geld bespaart én het comfort verhoogt.

Ervaren, erkende installateur, ook voor onderhoud.

Wij zijn een onderneming met gedreven, ervaren vakmensen. Aanvankelijk was ons werkgebied voornamelijk de regio Oost-Brabant (geconcentreerd rond Deurne, Asten en Someren), maar tegenwoordig zijn wij in het hele land actief, vooral omdat we zo’n vooraanstaande rol spelen in duurzame energie. Wij zijn een erkend installatiebedrijf, aangesloten bij Techniek Nederland en InstallQ. Dat betekent dat we op een veilige manier installaties voor u kunnen verzorgen, van ontwerp tot aanleg. Lees meer over erkend installateur centrale verwarming .

Service en onderhoud van uw centrale verwarmingsinstallaties is van belang voor het ongestoord functioneren. Goed onderhoud voorkomt veelal uitval. Meer over onze mogelijkheden in het onderhoud aan uw centrale verwarmingssysteem.