Stiebel-Eltron warmtepompen, toptechniek voor duurzaam verwarmen en koelen.

Stiebel-Eltron maakt al bijna 100 jaar elektrische toestellen voor de productie van warm water en al enkele tientallen jaren warmtepompen. Voortdurende productontwikkeling zorgt ervoor dat Stiebel-Eltron vandaag-de-dag tot de meest vooraanstaande producenten van warmtepompen gerekend wordt. Warmtepompen van Stiebel-Eltron behoren dan ook tot de top van de markt.

Bij het optimaal samenstellen van het installatiepakket voor een nieuwe woning of een renovatie, adviseren we dan ook steeds vaker om een van de Stiebel-Eltron warmtepompen toe te passen.

Het programma warmtepompen van Stiebel-Eltron is zeer uitgebreid zodat we altijd een nauwkeurig passende warmtepomp voor uw situatie kunnen selecteren. En uiteraard vindt u zowel lucht/water-warmtepompen als water/water-warmtepompen in het assortiment.

Een paar voorbeelden uit het grote assortiment:

Lucht/water-warmtepompen type WPL IKCS classic, volledig binnen geplaatst (geen buitendeel!)

Lucht/water-warmtepompen type WPL IKCS classic, volledig binnen geplaatst (geen buitendeel!)

De buitenunits van de Stiebel-Eltron warmtepompen behoren al tot de stilste in de markt (slechts 55 dB(A), vergelijkbaar met het geluid van een koffiezetapparaat), maar toch zijn er situaties denkbaar waarbij het minder gewenst is om een buitenunit te hebben.

Ook voor dergelijke gevallen heeft Stiebel-Eltron een perfecte oplossing. De lucht/water-warmtepompen van de WPL IKCS classic serie voeren lucht aan en af via luchtslangen, door de buitenmuur, er is dus geen buitenunit, alleen twee roosters in uw buitenmuur. De werking is dezelfde als die van een toestel met buitenunit. Deze warmtepomp zorgt voor de verwarming, koeling en het warm water in uw woning.

Geen lawaaihinder

De werkingsgeluiden van de warmtepomp worden naar buiten toe beperkt door de luchtslangen. Zo loopt u geen enkel risico op conflicten met uw buren. Het toestel is bovendien bijzonder goed akoestisch geïsoleerd, zodat het ook binnen in de woning nauwelijks hoorbaar is (slechts 50 dB(A), vergelijkbaar met het geluid van een bos).

Laag energieverbruik

De WPL IKCS classic heeft een goed rendement, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen (SCOP 4,45!). Een laag energieverbruik is met andere woorden gegarandeerd.

Lucht/water-warmtepompen type WPL 15/20/25 AC

Lucht/water-warmtepompen type WPL 15/20/25 AC

Deze lucht/water-warmtepompen met een buitenunit en een binnendeel, worden door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Een warmtewisselaar onttrekt energie aan deze lucht, die door de warmtepomp in bruikbare warmte voor de woning omgezet wordt. Zelfs bij ijzige temperaturen tot –20 °C werkt de lucht/water-warmtepomp nog efficiënt en zuinig en realiseerteen zeer hoge rendementen (COP) van 4. Zelfs hoge aanvoertemperaturen kunnen ook dan nog bereikt worden.

Door de talloze combinatiemogelijkheden met buffer- en warmwatervaten kunnen de WPL 15/20/25 AC warmtepompen aan alle vereisten aangepast worden.

Juist bij de buitenopstelling is een stille werking - zeker voor de buren - zeer belangrijk. Hoe stiller een warmtepomp werkt, des te kleiner de afstand tot de volgende woning kan zijn. Hier scoren de lucht/water-warmtepompen WPL 15/20/25 AC met een zeer stille werking en ze is daardoor ook prima geschikt voor dichte bebouwingen.

De belangrijkste kenmerken

  • Lucht/water-warmtepomp voor buitenopstelling voor verwarmen en koelen
  • Met energie-efficiënte invertertechniek voor hoge aanvoertemperaturen zelfs tijdens koude winters
  • Dankzij het geringe werkingsgeluid geschikt voor situaties waar gebouwen dicht op elkaar staan
  • Geïntegreerde koelfunctie
  • Hoge rendementsklasse A++ zelfs bij een aanvoertemperatuur van 55 °C

Subsidie voor energiebesparing. Plus verschillende mogelijkheden om extra te lenen.

De overheid is er veel aan gelegen om een inhaalslag te maken met energiebesparende maatregelen. Daarom is er nu subsidie voor energiebesparing bij investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en de investering van 5 typen isolatiemaatregel. Plus dat er verschillende mogelijkheden zijn om extra te lenen. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

Voor uitgebreide informatie over de Stiebel-Eltron warmtepompen of een offerte kunt u ons eenvoudig mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.