Comfortabele staalframe woning met lucht/water-warmtepomp

Bij een nieuwbouw staalframe woning in het midden van het land dat gebouwd wordt met actuele architectuur, hebben de toekomstige bewoners na een gedegen oriëntatie gekozen voor ons voorstel voor duurzame installaties waarmee hun nieuwe woning uiterst energiezuinig wordt en meer dan ruimschoots voldoet aan de huidige eisen.

Een staalframewoning maakt snel bouwen mogelijk en biedt een grote vrijheid in zowel het ontwerpen van de woning als in de gevelafwerking. Bij deze woning is van beide vrijheden volop gebruik gemaakt.

We installeren hier o.a. de volgende state-of-the-art installaties:

Stiebel Eltron WPL 17 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 17 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 17 ICS classic zelfs nóg stiller.

De warmtepomp wordt gecompleteerd met een Stiebel Eltron SBB 301 WP (300 liter) boiler.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

In deze woning hebben we 5 zones opgenomen.

In de badkamer komt, naast de vloerverwarming, ook een E-radiator.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De unit wordt geleverd met een draadloos bedieningspaneel, deze wordt in de badkamer gemonteerd.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.