Nefit-Bosch EnviLine, warmtepomp voor het duurzaam verwarmen en koelen van uw woning.

Wij zijn er altijd heel attent op om voor onze klanten nieuwe technieken te signaleren die enerzijds zorgen voor een comfortabeler leven en anderzijds zo energiezuinig en duurzaam zijn.

Nefit EnviLine, warmtepomp voor het duurzaam verwarmen en koelen van uw woning

De Nefit-Bosch EnviLine warmtepomp is zo’n nieuwe ontwikkeling in duurzaam comfort.
Met Nefit-Bosch EnviLine komt energieneutraal wonen binnen bereik. Hierbij wordt dus niet meer energie verbruikt dan er wordt opgewekt. Hierdoor is uw energierekening nihil.
Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort.
Dat kan met de Nefit-Bosch EnviLine lucht/water warmtepompen. Deze warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht waarmee uw woning zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Een duurzame totaaloplossing waarmee u enorm bespaart op uw energiekosten.
Nefit-Bosch EnviLine is geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw en heeft geen grondbron nodig. Zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C haalt Nefit-Bosch EnviLine nog warmte uit de buitenlucht. De innovatieve EnviLine warmtepompsystemen van Nefit-Bosch zijn de ideale oplossing voor duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen en koelen.

Een warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit benodigd. De binnenunit zorgt voor afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming (of een ander lage-temperatuursysteem) en de warmwaterboiler.
De units werken op elektriciteit en alleen dit verbruik ziet u terug op uw energierekening. Voor elke kW elektriciteit die de warmtepomp verbruikt, wordt zo’n 4 kW warmte geproduceerd. Zo haalt de warmtepomp rendementen van 400% of meer.
De buitenlucht kan worden gebruikt voor het verwarmen en koelen van uw woning en het leveren van warm tapwater. Maar de warmtepomp kan ook prima worden gecombineerd met een cv-ketel of houtkachel, bestaand of nieuw. De cv-ketel of houtkachel kan bijspringen tijdens pieken in de warmtevraag.

Verschillende typen

De EnviLine serie omvat twee typen warmtepompsystemen: Monoblock en Split. Bij een beperkte ruimte is de Split buitenunit een goede en kostenefficiënte oplossing. Bij voldoende ruimte voor een wat grotere unit is de Monoblock buitenunit mogelijk de meest ideale oplossing.
U kunt de warmtepomp op afstand bedienen met een handige gratis app op uw smartphone of tablet.

Een pdf van de uitgebreide brochure EnviLine vindt u op de pagina Downloads (aan de onderzijde van de site).

Daarnaast zijn er de nieuwe Compress Hybrid binnen- en buitenunits die kunnen worden aangesloten op bijna alle modulerende cv-ketels

Bij nieuwbouw zorgt EnviLine dat de wettelijke EPC-norm (Energie Prestatie Coëfficiënt) gehaald kan worden. In combinatie met zonne-energie wordt alleen duurzame energie gebruikt en is zelfs ‘nul op de meter’ mogelijk. Bij een bestaande woning bespaart u niet alleen op energiekosten, maar maakt u ook het energielabel groener.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een warmtepomp is vooral dat gratis energie uit de buitenlucht wordt gebruikt. Het gebruik van fossiele energie wordt tot een minimum beperkt. Zeker wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met duurzame zonne-energie, in de vorm van een PV-systeem voor elektriciteit en zonnecollectoren voor warm water. Dan is een energieneutraal en zelfvoorzienend systeem binnen bereik.

EnviLine Monoblock

EnviLine Monoblock

Met de Monoblock buitenunit wordt de energie uit de buitenlucht met het hoogste rendement omgezet in warmte. Bij de Monoblock-systemen is de eigenlijke warmtepomp volledig geïntegreerd in de buitenunit.
Het grote voordeel hiervan is dat er geen koudemiddel nodig is om de gewonnen energie te transporteren naar de binnenunit. Dit systeem maakt hiervoor gebruik van gewoon water.
De maximale cv-aanvoertemperatuur is 62°C, één van de hoogste prestaties in de markt. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen levert dit energie-efficiënte systeem zeer hoge prestaties. Nefit EnviLine Monoblock is de stilste in zijn klasse.

EnviLine Split

EnviLine Split

Anders dan bij de EnviLine Monoblock systemen zijn bij de Split-systemen de warmtepompcomponenten verdeeld over de buiten- en de binnenunit. De units zijn verbonden met leidingen. Hierdoor stroomt een koudemiddel om de door de buitenunit gewonnen warmte te transporteren. Het aanleggen en onderhouden van koudmiddelgevulde systemen mag dan ook alleen door een speciaal hiervoor gecertificeerd bedrijf worden gedaan (F-gassengecertificeerd, uiteraard hebben wij die certificering). Het grote voordeel van een Split systeem is dat de buitenunit compacter is dan die van Monoblock systemen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor de plaatsing van de buitenunit. Deze kan bijvoorbeeld ook aan de gevel worden gemonteerd in plaats van op de grond.

EnviLine, warmtepomp voor het duurzaam verwarmen en koelen van uw woning

Een systeem op maat

Dankzij het enorm uitgebreide EnviLine programma kan voor elke situatie een systeem op maat worden samengesteld. De buitenunits Split en Monoblock kunnen gecombineerd worden met vier verschillende soorten binnenunits: Bivalent, All-eletric, Tower of TowerSolar. Hierdoor ontstaan vier basisvarianten, die elk verkrijgbaar zijn in verschillende vermogens. Welke variant voor u optimaal is, hangt af van uw situatie en wensen. Wij kunnen u uiteraard optimaal adviseren.

EnviLine Bivalent

De EnviLine buitenunit - Split of Monoblock - wordt gecombineerd met een bivalente wandhangende EnviLine binnennunit en een externe bijverwarmer, bijvoorbeeld een (aanwezige) cv-ketel of hout- of pelletkachel. Het warme water wordt geleverd door een cv-combiketel, of door de combinatie warmtepomp en bijverwarmer. Een voordeel van deze variant is dat de regeling van de warmtepomp continu bepaalt of het kosten- efficiënter is om de warmtepomp in te zetten, of de bijverwarmer.

EnviLine All-electric

De EnviLine buitenunit - Split of Monoblock - wordt gecombineerd met een wandhangende All-electric EnviLine binnenunit en een externe warmwaterboiler. Het warme water wordt geleverd door de indirect gestookte boiler. Dit kan ook een zonneboiler zijn, voor een extra duurzame warmwatervoorziening. Een voordeel van deze variant is dat de er geen bijverwarming door een cv-ketel nodig is. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, een gasaansluiting is overbodig.

EnviLine Tower

De EnviLine buitenunit - Split of Monoblock - wordt gecombineerd met een EnviLine Tower binnenunit op de begane grond en, voorzien van een geïntegreerde rvs boiler van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer van 9 kW. Een voordeel van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, dus een gasaansluiting is overbodig.

EnviLine TowerSolar

De EnviLine buitenunit - Split of Monoblock - wordt gecombineerd met een EnviLine TowerSolar binnenunit. De all-in TowerSolar binnenunit is voorzien van een geïntegreerde rvs boiler met twee spiralen en een inhoud van 184 liter. Op deze bivalente boiler kunnen één of twee zonnecollectoren worden aangesloten. Zo wordt het warme water (voor)verwarmd met duurzame zonne-energie. Alleen als het nodig is wordt het water naverwarmd door de warmtepomp of de elektrische bijverwarmer. Een voordeel van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, dus een gasaansluiting is overbodig.

De nieuwe Nefit/Bosch Compress binnen- en buitenunits warmtepompen

De nieuwe Nefit/Bosch Compress binnen- en buitenunits hebben een aantal unieke voordelen.

De Compress Hybrid is een nieuwe binnenunit voor luchtwarmtepompsystemen van Nefit Bosch. Extra compact: past overal. Er is een Monoblock-variant (7000i AWS) en een Split-variant (3000i AWS). De binnenunits kunnen worden aangesloten op bijna alle modulerende cv-ketels. Aansluiten kan extra snel omdat veel componenten standaard zijn ingebouwd die anders afzonderlijk moeten worden gemonteerd.

De Bosch Compress 7400i AW is de stilste Monoblock buitenunit met maar 33 dB(A) op 3 meter afstand (in de stilste stand). Deze fraai vormgegeven buitenunit overtreft andere buitenunits bovendien ook qua energieprestaties.

Uiteraard kunnen zowel de Compress binnenunit, als de buitenunit ook worden gecombineerd met Nefit EnviLine luchtwarmtepompsystemen.

Compress Hybrid 3000i / 7000i AWS binnenunits

 • Vermogen: 2 - 6 kW (3000i) of 5 - 9 kW (7000i)
 • Weinig ruimte nodig, alles geïntegreerd
 • Geschikt voor bijna alle cv-toestellen en afgiftesystemen
 • Te combineren met Nefit EnviLIne en Bosch Compress buitenunits
 • Eenvoudig en snel te installeren
 • Zeer compact (700 x 350 x 240 mm)
 • 5 Jaar garantie mogelijk

Compress 7400i AW buitenunit

Met maar 33 dB (A) op 3 meter afstand is deze buitenunit in de stilste stand letterlijk fluisterstil. Dat maakt de Bosch Compress 7400i AW bij uitstek geschikt voor geluidskritische toepassingen. Bijvoorbeeld als de buitenunit in de buurt van de perceelgrens of een terras of balkon wordt geplaatst. Deze fraai vormgegeven buitenunit is voorzien van een speciale diffuser en andere slimme technieken, waarmee het geluidsniveau een stuk lager ligt dan dat van vergelijkbare buitenunits. Bovendien is hij niet alleen stil, maar qua stroomverbruik ook nog eens extra efficiënt.

 • De allerstilste buitenunit
 • De grootste energiebesparing*
 • Extra laag elektriciteitsverbruik
 • Voor Nefit EnviLine en Bosch Compress warmtepompen
 • 5 Jaar garantie mogelijk

Subsidie voor energiebesparing. Plus verschillende mogelijkheden om extra te lenen.

De overheid is er veel aan gelegen om een inhaalslag te maken met energiebesparende maatregelen. Daarom is er nu subsidie voor energiebesparing bij investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en de investering van 5 typen isolatiemaatregel. Plus dat er verschillende mogelijkheden zijn om extra te lenen. We hebben de mogelijkheden voor u op een rijtje gezet. 

Voor uitgebreide informatie of een offerte kunt u ons eenvoudig mailen, we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Een pdf van de uitgebreide brochure EnviLine vindt u op de pagina Downloads (aan de onderzijde van de site).