Vijf warmtepompen voor machinefabriek

Voor een internationaal werkende producent van complete industriële verpakkingslijnen in de voedingsmiddelenbranche regelen we het klimaat in 3 verschillende gebouwgedeelten door middel van een geavanceerde installatie met 5 Nibe F2120 warmtepompen. De binneninstallatie is uitgerust met een buffervat van 1000 liter, 3 pompen zorgen voor verdeling over de verschillende ruimtes.

Een intelligente regeling zorgt dat de verschillende warmtepompen naar behoefte worden ingeschakeld, waarbij er ook voor gezorgd wordt dat de pompen ieder evenveel draaiuren maken.

Bij de engineering van de installatie is aan het afwerkingsniveau bijzondere aandacht besteed, daardoor kan deze installatie met relatief eenvoudige aanpassingen in veel industriële situaties succesvol toegepast worden.

De NIBE F2120 is een stille, modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die een échte doorbraak betekent op het gebied van efficiëntie. De warmtepomp werkt heel efficiënt en past zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van het gebouw aan. Het resultaat: een SCOP (= seizoensgebonden rendement) van meer dan 5,0. Dit betekent dat de warmtepomp op jaarbasis meer dan vijf keer zoveel warmte levert als een elektrische verwarming met hetzelfde energieverbruik. De warmtepomp levert bij buitentemperaturen tot -25°C een aanvoertemperatuur tot wel 63°C. De maximale aanvoertemperatuur bedraagt 65°C. Bij de productontwikkeling heeft NIBE veel aandacht besteed aan het minimaliseren van het geluidsniveau. Hierdoor is de NIBE F2120 een van de stilste lucht/water warmtepompen in de markt. De efficiënte regeling past voor maximaal comfort automatisch het binnenklimaat aan en houdt daarbij tegelijkertijd rekening met het milieu.