Verbouwing-nieuwbouw langgevelboerderij

Een bestaande langgevelboerderij in Deurne wordt gesplitst in twee wooneenheden. In het voormalige stalgedeelte wordt een nieuwe woning gerealiseerd, gedeeltelijk met gebruikmaking van de originele materialen. Hierdoor ontstaat een duurzame, comfortabele woning met toch een traditionele uitstraling.

Wij leveren o.a. de volgende installaties:

Verwarming met Nefit Trendline cv-ketel, voorbereid voor warmtepomp

Voor de verwarming van deze woning is gekozen voor de Nefit Trendline II HRC30 CW5, een nieuwe generatie hoogwaardige HR-ketel. Een compacte ketel, uitgerust met de slimste software van dit moment, Intelligence Plus. De software ontdekt zelf de patronen in het warmwatergebruik en zorgt zo voor de optimale balans tussen comfort en energiebesparing.

Om op termijn probleemloos over te gaan op gasloos verwarmen, is de installatie voorbereid voor een warmtepomp.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Ventilatie met Itho Daalderop CVE-S ECO SE

De Itho Daalderop CVE-S ECO SE ventileert volgens het nieuwe ecodesign 2018. De ventilatiebox is standaard uitgevoerd met een ingebouwde vochtsensor om nog nauwkeuriger en vraaggestuurd te kunnen ventileren. De CVE-S is een centrale ventilatie-eenheid (CVE) die tot wel 83% minder energie verbruikt dan vergelijkbare wisselstroomventilatoren. Standaard wordt de CVE-S geleverd met een geïntegreerde vochtsensor waardoor er automatisch in een vochtige ruimte wordt geventileerd. De mechanische ventilatie-unit is eenvoudig en overal in huis te bedienen met de draadloze RFT zender.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het loodgieterswerk.