Verbouwing en uitbreiding woning, duurzame warmtepomp

Een bestaande woning in Son wordt verbouwd en aanzienlijk uitgebreid. Wij verzorgen de duurzame installaties in deze woning. We passen o.a. de volgende installaties toe:

Stiebel Eltron WPL 17 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 17 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 17 ICS classic zelfs nóg stiller. De warmtepomp wordt gecombineerd met een Stiebel Eltron HSBC 300 liter boiler.

Vloerverwarming met zoneregeling

In de hele begane grond werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. In de zomer kan hiermee ook prima (in combinatie met de warmtepomp) gekoeld worden.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning hebben we 8 zones opgenomen.

ITHO Daalderop dakventilatoren

De douche- en toiletruimte op de begane grond worden geventileerd door de ITHO dakventilatoren die op het plat dak geplaatst worden.

Beide ventilatoren worden bediend met het ITHO RFT bedieningspaneel.

Loodgieterswerk en sanitair

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.

De gehele tapwaterinstallatie wordt nieuw aangebracht.

In het verbouwgedeelte blijft het rioleringssysteem buiten de woning gehandhaafd, wij sluiten de nieuwe leidingen aan op het bestaand leidingwerk. Vanuit de bestaande buitenriolering maken wij een leiding naar het nieuwbouwgedeelte.

Daarnaast verzorgen we al het sanitair in deze woning.