Stijlvolle woning met optimale top installaties

In Hegelsom (Noord-Limburg) verzorgen we een prachtig pakket installaties in een stijlvolle, klassiek ogende woning. In samenspraak met de toekomstige bewoners hebben we een keuze gemaakt uit installaties die optimale duurzaamheid en comfort perfect combineren.

Nibe S1155-6 water/water warmtepomp

Bij een Nibe water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte meer dan 100 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en/of warmtapwater. Om ’s zomers te koelen, wordt het water met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. De NIBE S1155-6 (max. 6 kW) is een zeer stille, modulerende water/water warmtepomp met boiler. De warmtepomp zorgt voor een optimale energiebesparing doordat hij zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van je woning aanpast. Bij dit project combineren we de warmtepomp met een 400 liter boiler en een 100 liter buffervat.

Vloerverwarming met zoneregeling plus plafondkoeling

Op de woning werken we op de begane grond, de eerste en tweede verdieping met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning zijn 9 zones geprojecteerd.

Om het comfort in de woning verder te vergroten, passen we voor diverse ruimtes op de begane grond en de eerste verdieping plafondkoeling toe (betonkernactivering). Dankzij de water/water-warmtepomp is dit technisch relatief eenvoudig te realiseren.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woningen ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.