Stiebel Eltron warmtepomp zonder buitendeel op zolder

Twee roosters, dat is alles wat u van buiten ziet van een Stiebel Eltron WPL 09 ICS warmtepomp.

Het buitendeel van de meeste warmtepompen is niet bepaald een schoonheid; vaak kan het bouwkundig goed opgelost worden, maar in een aantal gevallen is het problematisch. De lucht/water-warmtepompen van Stiebel Eltron type WPL ICS kennen dat probleem niet want die bestaan alleen uit een binnendeel; er is geen buitendeel. Via luchtslangen wordt de lucht van buiten aangevoerd naar de warmtepomp en ook weer afgevoerd. Het enige wat u ziet zijn twee bescheiden roosters in de muur of in een dakvlak.

Bij een bestaande woning hebben we een Stiebel Eltron WPL 09 ICS lucht/water-warmtepomp, samen met een 300 liter Stiebel Eltron SBB 301 WP boiler op zolder geplaatst (binnengebracht via het dakraam) en in het schuine dak hebben we twee onopvallende roosters geplaatst. Een technisch en esthetisch perfecte oplossing met een nauwelijks waarneembare geluidsbelasting. De werkingsgeluiden zijn zowel buiten (dankzij de roosters) als binnen (dankzij de akoestische isolatie) minimaal, vergelijkbaar met het geluid van een bos.

Zo zijn we voor onze klanten steeds op zoek naar de beste techniek die energiezuinigheid combineert met optimaal comfort!