Staalframewoning, strak ontwerp, geavanceerde installaties

In Rozendaal (bij Arnhem) hebben we de installaties geleverd voor een staalframewoning met een strak ontwerp. Een staalframewoning maakt snel bouwen mogelijk en biedt een grote vrijheid in zowel het ontwerpen van de woning als in de gevelafwerking. Bij deze woning is van beide vrijheden volop gebruik gemaakt.

In de woning hebben we o.a. de volgende installaties verzorgd:

Nefit EnviLine Tower split 7 kW warmtepomp voor verwarming en koeling.

Een volledig elektrische oplossing. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert de EnviLine warmtepomp een enorme besparing op. Voorzien van een geïntegreerde rvs boiler van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer. Een voordeel van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, dus een gasaansluiting is overbodig.

Vloerverwarming met zoneregeling.

Op de begane grond en de 1e verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het loodgieterswerk.