Rietgedekte villa met water-water-warmtepomp

Voor een grote, rietgedekte villa in Heeze verzorgen wij een optimaal pakket installaties. In nauw overleg met de toekomstige bewoners en de architect hebben we nauwkeurig op elkaar afgestemde installaties geselecteerd die duurzaam wonen probleemloos combineert met maximaal comfort en leven in deze bijzondere woning ieder dag weer een feest maakt.

Nibe S1155-16 water/water warmtepomp

Bij een Nibe water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte meer dan 100 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en/of warmtapwater. Om ’s zomers te koelen, wordt het water met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. De NIBE S1155-16 (max. 16 kW) is een zeer stille, modulerende water/water warmtepomp met boiler. De warmtepomp zorgt voor een optimale energiebesparing doordat hij zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van je woning aanpast. Bij dit project combineren we de warmtepomp met een 500 liter boiler en twee 200 liter buffervaten (eentje voor de klimaatinstallatie van de woning, de andere voor de verwarming van het zwembad).

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de woning werken we op de begane grond en de eerste verdieping met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 én Q350 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woningen ook de gebalanceerde ventilatie, twee Zehnder ventilatiesystemen met warmteterugwinning. Een Zehnder ComfoAir Q450 voor de begane grond en 1e verdieping én een Zehnder ComfoAir Q350 voor de grote kelder, beide met enthalpiewisselaar. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer. Daarnaast passen we in deze woning Airspots toe, de slimme combinatie van ventilatie en lichtspots.

Loodgieterswerk

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.