Optimaal duurzame installatie voor moderne woning

Op de plek waar vroeger leerlingen droomde van een mooie of spannende toekomst, wordt nu een woning gerealiseerd waar de toekomst al werkelijkheid wordt. We voorzien daar een woning met een actuele vormgeving van een uitgekiend en optimaal pakket aan duurzame installaties.

Stiebel Eltron WPL 09 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 09 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 09 ICS classic zelfs nóg stiller. De warmtepomp wordt gecombineerd met een 200 liter boiler.

Vloerverwarming met zoneregeling

In de hele begane grond werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. In de zomer kan hiermee ook prima (in combinatie met de warmtepomp) gekoeld worden.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning zijn 5 individuele zones geprojecteerd.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Wij verzorgen in de woning de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q600 gecombineerd met het Dyka Air ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

We passen in deze woning 4 Duco Designroosters toe.

Rockflow hemelwaterinfiltratiesysteem

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem van bijna 13 m³ opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater op het perceel.

Loodgieterswerk en waterontharder.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Daarnaast wordt een Lubron Easysoft 750 waterontharder geïnstalleerd.