Opmerkelijke nieuwbouwwoning met geavanceerde installaties

In Nederweert werken we mee aan het realiseren van een opmerkelijke nieuwbouwwoning. De fraaie, actuele vormgeving van de woning wordt gecombineerd met geavanceerde duurzamer installaties. Met onze grote kennis van energiezuinige installaties hebben we voor deze woning een mooi maatwerk advies kunnen geven. De woning bevat o.a de volgende installaties:

Stiebel Eltron WPL 17 IKCS lucht/water warmtepomp (binnen opstelling)

De lucht|water-warmtepomp, die binnen staat en geen buitendeel heeft, wordt door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Er zijn geen grote buitendelen maar de twee netjes weggewerkte gevelroosters zijn voldoende om dit woonhuis van voldoende warmte en warmwater te voorzien.

Een warmtewisselaar onttrekt energie aan de ingevoerde buitenlucht, die door de warmtepomp in bruikbare warmte voor de woning omgezet wordt. Zelfs bij ijzige temperaturen tot –20 °C werkt de lucht/water-warmtepomp nog efficiënt en zuinig en maakt ze indruk met zeer hoge rendementen (COP). Zelfs hoge aanvoertemperaturen kunnen ook dan nog bereikt worden. Het systeem werkt immers zonder buitendeel en zal altijd gedoseerd warmte uit de buitenlucht betrekken via een aanzuig- en een uitblaasrooster.

Tevens kan deze krachtpatser het woonhuis comfortabel voorzien van vloerkoeling.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer. In deze woning combineren we Dyka Air met Airspot. Airspot is een unieke combinatie van verlichting en ventilatie en voldoet volledig aan de eisen van het Bouwbesluit. Airspot levert ventielen geïntegreerd met verlichtingsarmaturen (spots) waardoor de esthetische waarde van de woning gehandhaafd blijft.

Loodgieterswerk en hemelwaterinfiltratiesysteem.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater op het perceel.