Nieuwbouwwoning met top-installaties

In Deurne zijn we zeer nauw betrokken bij het realiseren van een nieuwbouwwoning met daarin een keur aan duurzame en energiezuinige installaties. Dankzij onze vooruitstrevende positie op het gebied van duurzame installaties, hebben we de opdrachtgevers prima kunnen adviseren over installaties die perfect op elkaar zijn afgestemd. De woning bevat o.a. de volgende installaties:

Stiebel Eltron WPL 15 ACS lucht/water-warmtepomp

Deze lucht/water-warmtepompen met een buitenunit en een binnendeel, worden door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Een warmtewisselaar onttrekt energie aan deze lucht, die door de warmtepomp in bruikbare warmte voor de woning omgezet wordt. Zelfs bij ijzige temperaturen tot –20 °C werkt de lucht/water-warmtepomp nog efficiënt en zuinig en realiseerteen zeer hoge rendementen (COP) van 4. Zelfs hoge aanvoertemperaturen kunnen ook dan nog bereikt worden. In deze woning voorzien van een boiler van 300 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk en waterontharder.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Omdat het water in Deurne ook redelijk hard is, installeren we hier een Lubron waterontharder. Met deze waterontharder krijgt men zacht, kalkvrij water uit alle kranen in het huis.

Rockflow hemelwaterinfiltratiesysteem

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem van 17 m³ opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater. Meer info over het revolutionaire Rockflow systeem…