Nieuwbouwwoning met geavanceerde installaties

In Deurne installeren we een prachtig pakket geavanceerde installaties in een karakteristieke nieuwbouwwoning.

Nibe lucht/water warmtepomp F2120-12 met 300 liter boiler

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120-12 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een VVM 320 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 300 liter.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Loodgieterswerk, sanitair en hemelwaterinfiltratiesysteem.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Plus stijlvol sanitair, gekozen in de showroom waar we mee samenwerken.

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater op het perceel.