Nieuwbouwwoning met aardwarmte

In Stiphout zijn we zeer nauw betrokken bij het realiseren van een duurzame woning. We verzorgen alle installaties waaronder een water/water warmtepomp die gebruikt maakt van aardwarmte. In de woning passen we o.a. de volgende installaties toe:

Nibe water/water warmtepomp

Bij een Nibe water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte meer dan 100 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en/of warmtapwater. Om ’s zomers te koelen, wordt het water met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 in combinatie met Dyka Air ventilatiesysteem

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het Dyka Air systeem. Eenvoudige en snelle installatie, eenvoudige reiniging en minder geluid dankzij afgeronde vormen. Daarnaast heeft het systeem ovale kanalen met een geringere bouwhoogte.

Loodgieterswerk

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.