Nieuwbouw woonhuis, energiezuinige installaties

We verzorgen alle energiezuinige installaties in een nieuwbouw woonhuis in Someren. Deze fraaie woning combineert klassieke elementen in de architectuur met de modernste installatietechnieken voor een perfect woongenot.

Stiebel Eltron WPL 17 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 17 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 17 ICS classic zelfs nóg stiller.

De warmtepomp wordt gecombineerd met een 300 liter boiler.

Zehnder ComfoAir E400 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Wij verzorgen in de woning de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir E400 gecombineerd met het Dyka Air ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Vloerverwarming met zoneregeling

In de hele woning werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. In de zomer kan hiermee ook prima (in combinatie met de warmtepomp) gekoeld worden.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning zijn 8 individuele zones geprojecteerd.

Rockflow hemelwaterinfiltratiesysteem

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater op het perceel.

Loodgieterswerk en waterontharder.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Daarnaast wordt een waterontharder geïnstalleerd.