Multi-functionele staalframewoning met lucht/water-warmtepomp

We verzorgen alle duurzame installaties in een opmerkelijke multifunctionele staalframewoning die gesplitst kan worden in twee afzonderlijke woningen (de benedenverdieping en de bovenverdieping). Iedere verdieping heet zijn eigen regelingen, waardoor de woningen onafhankelijk van elkaar verwarmd, gekoeld en geventileerd kunnen worden.

Nibe lucht/water warmtepomp F2120-16 met VVM 320 binnenunit

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120-16 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een VVM 320 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 500 liter.

Zehnder ComfoAir ventilatiesystemen met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woningen ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. In een woning wordt een Zehnder ComfoAir E 400 geïnstalleerd, in de andere een Zehnder ComfoAir E 300 . Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Loodgieterswerk

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.