Klassieke woning met state-of-the-art installaties

In Liessel wordt in opdracht van de toekomstige eigenaar een klassiek ogende woning gebouwd met actuele installaties. De bewoners hebben gekozen voor het beste wat op dit moment verkrijgbaar is, wij installeren dat vakkundig. In deze nieuwbouwwoning worden o.a. de volgende installaties geïnstalleerd:

Stiebel Eltron Lucht/water-warmtepomp type WPL 15 ACS met SBB 500 l boiler.

Deze lucht/water-warmtepomp met een buitenunit en een binnendeel, wordt door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Zelfs bij ijzige temperaturen tot –20 °C werkt de lucht/water-warmtepomp nog efficiënt en zuinig en realiseert een zeer hoge rendement (COP) van 4.

De warmtepomp is voorzien van een inverter-gestuurde compressor en toerengeregelde circulatiepomp. De warmtepomp past zich automatisch aan de energiebehoefte van de woning aan. Dat resulteert in een maximaal rendement.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk en sanitair.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk inclusief waterontharder. Daarnaast verzorgen we ook al het sanitair.