Klassiek ogende woning met duurzame installaties

De gemeente Someren voert actief beleid om al zo veel als het kan circulair te werken en te denken. De nieuwe wijk Groote Hoeven wordt een wijk met groene woningen. Gasloos, duurzaam en cradle-to-cradle. En met regenwateropvang op de eigen kavel. Een van de woningen waarin wij alles installatie verzorgen toont dat ook in een klassiek ogende woning perfect de meest geavanceerde apparatuur geïnstalleerd kan worden.

Stiebel Eltron WPL 17 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 17 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 17 ICS classic zelfs nóg stiller. De warmtepomp wordt gecombineerd met een 400 liter boiler.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Wij verzorgen in de woning de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q600 gecombineerd met het Dyka Air ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Vloerverwarming met zoneregeling

In de hele woning werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. In de zomer kan hiermee ook prima (in combinatie met de warmtepomp) gekoeld worden.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Rockflow hemelwaterinfiltratiesysteem

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem van bijna 9 m³opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater op het perceel, een eis in het plan de Groote Hoeven in Someren.

Loodgieterswerk en waterontharder

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Daarnaast wordt een waterontharder geïnstalleerd.