Energiezuinige woning met opmerkelijke architectuur

In Helmond leveren we alle installaties voor een nieuw woonhuis met een opmerkelijke architectuur. Deze woning, die gedeeltelijk onderkelderd is, is voorzien van een uitgelezen pakket energiezuinige installaties. Wij installeren in de woning o.a.:

Nibe lucht/water warmtepomp met 300 liter boiler

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

Deze all-electric warmtepompinstallatie is voorzien van een boiler van 300 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 in combinatie met Dyka Air ventilatiesysteem

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het Dyka Air systeem. Eenvoudige en snelle installatie, eenvoudige reiniging en minder geluid dankzij afgeronde vormen. Daarnaast heeft het systeem ovale kanalen met een geringere bouwhoogte.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Voor de afvoer van vuil water uit de kelder installeren we een Kessel Aqualift pompstation. Dit pompstation is geschikt voor fecaliënhoudend en facaliënvrij afvalwater, kan eenvoudig gemonteerd worden en heeft een grote bestendigheid tegen agressieve media.