Energiezuinige woning met klassieke uitstraling

In Deurne wordt een grote woning gebouwd waarbij een nostalgische, klassieke uitstraling gecombineerd wordt met state-of-the-art techniek voor een uiterst energiezuinig resultaat. Wij zorgen in deze woning voor alle wtb-installaties met o.a. de volgende onderdelen

Nibe lucht/water warmtepomp F2120-12 kW met 300 liter boiler

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een VVM 320 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 300 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met Dyka Air en Airspot

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

In de verschillende ruimtes werken we met Airspot voor het afzuigen en toevoeren van lucht. Airspot levert ventielen geïntegreerd met verlichtingsarmaturen (spots) waardoor de esthetische waarde van de woning gehandhaafd blijft.

Sanitair en loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het sanitair en al het loodgieterswerk. Omdat het water in Deurne ook redelijk hard is, installeren we hier een Lubron waterontharder. Met deze waterontharder krijgt men zacht, kalkvrij water uit alle kranen in het huis.

Rockflow hemelwaterinfiltratiesysteem

Het hemelwatersysteem wordt gescheiden uitgevoerd; voor de hemelwaterafvoer hebben wij een Rockflow infiltratiesysteem opgenomen voor de infiltratie van het hemelwater. Meer info over het revolutionaire Rockflow systeem…