Energiezuinige woning in Liessel

In Liessel leveren we alle duurzame, energievriendelijke installaties voor een mooie traditioneel gebouwde nieuwbouwwoning (in een blok van twee).

De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Nibe lucht/water warmtepomp F2120 met VVM 320 binnenunit

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een VVM 320 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 180 liter.

Vloerverwarming met ruimteregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de ruimteregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q 450 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Sanitair en loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het sanitair en al het loodgieterswerk: water, riolering en gas voor de sfeervolle gashaard.

Omdat het water in Liessel ook hard is, installeren we hier een waterontharder. Met deze waterontharder krijgt men zacht, kalkvrij water uit alle kranen in het huis.