Energiezuinige staalframewoning in Rijswijk

We zijn nauw betrokken bij de nieuwbouw van een opmerkelijke staalframe woning in Rijswijk. Het staalframe vormt de ideale basis voor deze moderne en zeer energiezuinige woning die ook nog eens een keer zeer snel gebouwd kan worden. Bouwen met staalframe is een duurzame manier van bouwen. De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Nefit EnviLine Tower 7 kW warmtepomp voor verwarming.

Een volledig elektrische oplossing. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert de EnviLine warmtepomp een enorme besparing op. Voorzien van een geïntegreerde rvs boiler van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer van 9 kW. EnviLine werkt volledig op elektriciteit (geen gasaansluiting).

Vloerverwarming met zoneregeling
Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. 
Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het Hybalans ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat dit soort woningen absoluut kierdicht zijn (om ze zo energiezuinig mogelijk te maken) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het loodgieterswerk.