Energiezuinige staalframe woning in Eindhoven

We zijn nauw betrokken bij de nieuwbouw van een opmerkelijke staalframe woning in Eindhoven. Het staalframe vormt de ideale basis voor deze moderne en zeer energiezuinige woning die ook nog eens een keer zeer snel gebouwd kan worden. Bouwen met staalframe is een duurzame manier van bouwen. De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Nefit EnviLine Tower warmtepomp voor verwarming; met zonnepanelen.

Een volledig elektrische oplossing. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert de EnviLine warmtepomp een enorme besparing op. Voorzien van een geïntegreerde rvs boiler van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer van 9 kW. EnviLine werkt volledig op elektriciteit (geen gasaansluiting) en is in combinatie met het PV-systeem tot 100% duurzaam.

Vloerverwarming met ruimteregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de ruimteregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat dit soort woningen absoluut kierdicht zijn (om ze zo energiezuinig mogelijk te maken) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Sanitair en loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het sanitair en al het loodgieterswerk.