Energiezuinige staalframe kubuswoning in Utrecht

We zijn (in samenwerking met Qbusbouw) nauw betrokken bij de nieuwbouw van een opmerkelijke staalframe woning in Utrecht. De kubusvormige woning wordt gebouwd op KubusEiland in Leidsche Rijn (Utrecht). Het staalframe vormt de ideale basis voor de zeer energiezuinige woning die ook nog eens een keer zeer snel gebouwd kan worden. Bouwen met staalframe is een duurzame manier van bouwen. De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Brink ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Wij verzorgen in de woning de gebalanceerde ventilatie, een Brink ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat dit soort woningen absoluut kierdicht zijn (om ze zo energiezuinig mogelijk te maken) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Verwarming met vloerverwarming en ruimteregeling.

De verwarming in deze woning gebeurt via stadsverwarming, wij leggen in de hele woning vloerverwarming aan, gemonteerd op een isolerende tackerplaat. Met de moderne regeltechniek van de ruimteregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Volledige installaties

Uiteraard verzorgen we in deze woning ook het volledige loodgieterswerk (gas, water en riolering) en de hemelwaterafvoer.