Energiezuinige nieuwbouwwoning met Nibe warmtepomp

In Asten verzorgen we alle installaties in een (op het oog klassieke) nieuwbouwwoning die echter voorzien van up-to-date installaties waardoor de woning zeer energiezuinig is.

Nibe lucht/water warmtepomp F2040-8 kW met VVM binnenunit

Met een SCOP van 4,5 (450% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan viereneenhalf maal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2040 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een VVM binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 300 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir Q450 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q450 gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Sanitair en loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het sanitair en al het loodgieterswerk. Omdat het water in Asten ook redelijk hard is, installeren we hier een Lubron waterontharder. Met deze waterontharder krijgt men zacht, kalkvrij water uit alle kranen in het huis.