Energiezuinig staalframehuis in Vlijmen

We zijn (in samenwerking met Qbusbouw) nauw betrokken bij de nieuwbouw van een staalframe woning in Vlijmen. Het staalframe vormt de ideale basis voor de zeer energiezuinige woning die ook nog eens een keer zeer snel gebouwd kan worden. Bouwen met staalframe is een duurzame manier van bouwen. De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

Nefit EnviLine Tower warmtepomp voor verwarming en koeling.

Een volledig elektrische oplossing. Met 80% schone energie uit buitenlucht levert de EnviLine warmtepomp een enorme besparing op. Voorzien van een geïntegreerde rvs boiler van 190 liter. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnenunit geïntegreerde elektrische naverwarmer van 9 kW. Een voordeel van deze variant is dat alles is geïntegreerd in één binnenunit. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, dus een gasaansluiting is overbodig.

Zehnder ComfoAir Q ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat dit soort woningen absoluut kierdicht zijn (om ze zo energiezuinig mogelijk te maken) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Volledige installaties

Uiteraard verzorgen we in deze woning ook het volledige loodgieterswerk (gas, water en riolering), plus een infiltratiesysteem voor het hemelwater.