Energiezuinig staalframehuis in Oosterwold

We zijn (in samenwerking met Qbusbouw) nauw betrokken bij de nieuwbouw van een staalframe woning in Oosterwold. Het staalframe vormt de ideale basis voor de zeer energiezuinige woning die ook nog eens een keer zeer snel gebouwd kan worden. Bouwen met staalframe is een duurzame manier van bouwen. De installatie bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

EnviLine TowerSolar voor verwarming en koeling

De EnviLine buitenunit wordt gecombineerd met een EnviLine TowerSolar binnenunit voorzien van een geïntegreerde rvs boiler. Op deze bivalente boiler worden zonnecollectoren aangesloten. Zo wordt het warme water (voor)verwarmd met duurzame zonne-energie. Het systeem werkt volledig op elektriciteit, dus een gasaansluiting is overbodig.

DUCO Comfort Plus ventilatiesysteem

DUCO Comfort Plus Systeem is het meest uitgebreide systeem van Duco en speciaal ontwikkeld voor vraaggestuurd ventileren, met regelkleppen op basis van vocht en CO2. De DucoBox heeft een minimaal geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling van de kast en is daarmee de stilste van Europa.

Volledige installaties

Uiteraard verzorgen we in deze woning ook het sanitair en het volledige loodgieterswerk (gas, water en riolering).