Duurzame installaties bij verbouw bestaande woning

In Deurne hebben wij een bestaande woning voorzien van duurzame en energiezuinige installaties. Dankzij onze expertise kunnen we niet alleen nieuwbouwwoningen, maar zeker ook bestaande woningen helemaal up-to-date brengen met geavanceerde installaties.

Deze woning hebben we o.a. van de volgende installaties voorzien:

Stiebel Eltron lucht/water-warmtepomp WPL 20 AC met een SBB 400 liter boiler

Deze lucht/water-warmtepomp wordt door een stil werkende ventilator gevoed met buitenlucht. Een warmtewisselaar onttrekt energie aan deze lucht, die door de warmtepomp in bruikbare warmte voor de woning omgezet wordt. Dankzij de energie-efficiënte invertertechniek werkt deze lucht/water-warmtepomp, zelfs bij ijzige temperaturen tot –20 °C, nog efficiënt en zuinig en maakt ze indruk met zeer hoge rendementen (COP). Zelfs hoge aanvoertemperaturen kunnen ook dan nog bereikt worden.

Tevens kan deze krachtpatser het woonhuis comfortabel voorzien van vloerkoeling.

Dankzij het geringe werkingsgeluid geschikt voor situaties waar gebouwen dicht op elkaar staan.

Vloerverwarming met zoneregeling plus elektrische radiatoren

Op de begane grond werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. In de zomer kan hiermee ook prima (in combinatie met de warmtepomp) gekoeld worden.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In dez woning zijn 5 zones geprojecteerd.

Voor de verwarming van de slaapkamers op de 1e verdieping hebben wij 5 Vasco E-Panel elektrische radiatoren voorzien. Door deze E-radiator wordt in de ruimte op een snelle manier de gewenste extra temperatuur bereikt.

Itho Daalderop Ventilatiebox

Voor de ventilatie van de doucheruimte en de badkamer op de 1e verdieping worden de ITHO CVE-S ventilatiebox in de zolderruimte gemonteerd en middels ventilatiekanalen aangesloten. Beide ventilatoren zijn te bedienen met het ITHO RFT bedieningspaneel.

Voor de ventilatie van de toiletruimtes op de begane grond wordt een muurventilator gemonteerd.

Daarnaast wordt door ons de afzuigkanalen voor het Bora afzuigsysteem (in de keuken) aangelegd.

Loodgieterswerk, waterontharder en sanitair.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Het rioleringssysteem buiten de woning blijft gehandhaafd, wij sluiten de nieuwe leidingen aan op het bestaand leidingwerk.

Omdat het water in Deurne ook redelijk hard is, installeren we hier een waterontharder. Met deze waterontharder krijgt men zacht, kalkvrij water uit alle kranen in het huis.

Daarnaast zorgen we ook voor stijlvol sanitair (door de opdrachtgever geselecteerd bij onze speciale showroom in Nederweert).