Comfortabele woning dankzij duurzame technieken

In Vlierden verzorgen we alle installaties in een fraaie nieuwbouwwoning. Dankzij een nauwkeurig afgestemde keuze uit onze duurzame technieken, wordt dit ongetwijfeld een hele comfortabele woning waarin het prima wonen is

Nibe F1155-6 PC water/water warmtepomp met 300 liter boiler

Bij een Nibe water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte van meer dan 100 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Bij deze woning wordt een gesloten bronsysteem van Duratherm aangelegd. Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor verwarming en/of warmtapwater. Om ’s zomers te koelen, wordt het water met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. De NIBE F1155-6 PC (max. 6 kW) is een zeer stille, modulerende water/water warmtepomp, hier met een 300 liter boiler. De warmtepomp zorgt voor een optimale energiebesparing doordat hij zich het hele jaar door automatisch aan de vermogensbehoefte van je woning aanpast.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond en de verdieping werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon. De rolbare cv-buis wordt door ons geïsoleerd gemonteerd, zodat er nauwelijks warmteverlies optreedt. Dit is een recente eis in het Bouwbesluit.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning zijn op de begane grond 4 zones geprojecteerd, op de 1e verdieping 5 zones.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Wij verzorgen in de woning de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir Q600 gecombineerd met het Dyka Air ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.