Betrouwbare, duurzame techniek voor strakke woning

In Lent (bij Nijmegen) wordt een strakke, moderne woning gebouwd met een actuele vormgeving. De opdrachtgevers hebben gekozen voor het bouwen met staalframe, een snelle bouwwijze die een grote ontwerpvrijheid geeft. Wij zijn verantwoordelijk voor de engineering en installatie van geavanceerde installaties in deze nieuwbouw woning, we installeren betrouwbare, duurzame techniek.

Stiebel Eltron WPL 09 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling (dus geen buitendeel!) ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 09 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 09 ICS classic zelfs nóg stiller.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de woning werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir E 400 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir E 400 gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Loodgieterswerk

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk.