All-electric warmte-oplossing voor de Smeltkroes

Het bestuur van sporthal De Smeltkroes in Liessel benaderde ons met de wens om het verwarmen van de sporthal voortaan gasloos te realiseren en te kiezen voor een all-electric oplossing.

Samen met het team van Stiebel Eltron hebben we een technisch vooruitstrevend voorstel uitgewerkt waarbij de verwarming en de warmwatervoorziening door middel van warmtepompen gerealiseerd wordt.

Er is gekozen voor 2 Stiebel Eltron WPL47 lucht/water-warmtepompen (in cascadeopstelling, geplaatst op het dak van de technische ruimte), gecombineerd met een 1000 liter buffervat en een 1000 liter warmwaterboiler. In het buffervat zal een 37kW elektrisch element worden geplaatst als back-up. In de warmwaterboiler wordt een 27kW elektrisch element geplaatst i.v.m. de legionellabeheersing.

De bestaande Remeha cv-ketel en Remeha boiler wordt gedemonteerd en afgevoerd.

De Stiebel Eltron lucht/water-warmtepomp WPL 47 levert in vele opzichten krachtige prestaties voor gebouwen met hoge vermogenseisen. Het toestel kan met een montagehoogte van net 1,5 meter buiten het gebouw opgesteld worden. Dankzij de cascadeschakeling is dit krachtig pakket in staat zijn groot vermogen zelfs nog te vermenigvuldigen.

Een intelligente regeling zorgt dat de beide warmtepompen naar behoefte worden ingeschakeld, waarbij er ook voor gezorgd wordt dat de pompen ieder evenveel draaiuren maken.