Actuele tweekapper met inpandige warmtepomp

In Helmond verzorgen wij de installaties voor een actuele tweekapper. Gekozen is voor geavanceerde installaties die comfort en duurzaamheid combineren en toch het buitenaanzicht niet verstoren (een warmtepomp zonder buitendeel!).

We installeren o.a. de volgende installaties:

Stiebel Eltron WPL 17 ICS classic lucht/water-warmtepomp

Met de voor binnenopstelling ontwikkelde inverter-lucht-water-warmtepomp WPL 17 ICS classic biedt STIEBEL ELTRON een net zo elegante als efficiënte systeemoplossing voor de nieuwbouw. Dankzij de variabele luchtgeleiding en vooraf gemonteerde luchtkanalen is deze vrijwel overal snel en eenvoudig aangesloten.

Door de uitstekende geluidsisolatie van de luchtgeleiding is de warmtepomp zelfs bij dichte bebouwing nauwelijks hoorbaar. In de silent mode werkt de WPL 17 ICS classic zelfs nóg stiller. In beide woningen combineren we de warmtepomp met een Stiebel Eltron SBB 400 liter boiler.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woningen zijn respectief 5 en 6 individuele zones voorzien.

Zehnder ComfoAir Q350 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woningen ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woningen ook voor de installatie van de riolering en al het loodgieterswerk. Daarnaast wordt in beide woningen een waterontharder geïnstalleerd, een Lubron Easysoft 750.

De standleidingen van de hemelwaterafvoer worden in PVC uitgevoerd en bij de ene woning in de spouw weggewerkt, bij de andere woning op de buitenmuur gemonteerd.