Actuele architectuur voorzien van actuele installaties.

Bij een nieuwbouw staalframe woonhuis in Breda dat gebouwd wordt met actuele architectuur, hebben de toekomstige bewoners na een gedegen oriëntatie gekozen voor ons voorstel voor actuele installaties waarmee hun nieuwe woning uiterst energiezuinig wordt en meer dan ruimschoots voldoet aan de huidige eisen.

Een staalframewoning maakt snel bouwen mogelijk en biedt een grote vrijheid in zowel het ontwerpen van de woning als in de gevelafwerking. Bij deze woning is van beide vrijheden volop gebruik gemaakt.

We installeren hier o.a. de volgende state-of-the-art installaties:

Nibe lucht/water warmtepomp F2120-20 met 500 liter boiler

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120-20 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een SMO binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 500 liter.

Vloerverwarming met zoneregeling

Op de begane grond werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan.

Zehnder ComfoAir E400 ventilatiesysteem met warmteterugwinning.

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ComfoAir E400 gecombineerd met het HybalansPlus ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Alle toevoer- en retourroosters worden uitgevoerd in Duco Design roosters, model vierkant.

Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

Loodgieterswerk.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van al het sanitair, van de riolering en al het loodgieterswerk.