Actuele architectuur met actuele installaties

Bij een nieuwbouw woonhuis dat gebouwd wordt met actuele architectuur, hebben de toekomstige bewoners na een gedegen oriëntatie gekozen voor ons voorstel voor actuele installaties waarmee hun nieuwe woning uiterst energiezuinig wordt en meer dan ruimschoots voldoet aan de huidige eisen. We installeren hier o.a. de volgende state-of-the-art installaties:

Nibe lucht/water warmtepomp F2120-16 met 300 liter boiler

Met een SCOP van meer dan 5,0 (500% efficiency!) leveren deze uiterst efficiënte warmtepompen op jaarbasis gemiddeld meer dan vijfmaal zoveel energie dan ze aan energie verbruiken. Deze kwalitatief hoogwaardige warmtepompen zijn ontwikkeld voor het koude Scandinavische klimaat. Het geluidsniveau van de NIBE warmtepompen is daarbij ongekend laag.

De F2120-16 monoblock buitenunit wordt gecombineerd met een SMO-40 binnenunit en vormen zo samen een all-electric warmtepompinstallatie. Het geheel is voorzien van een boiler van 300 liter.

Zehnder ComfoAir Q600 ventilatiesysteem met Dyka Air kanalen

Daarnaast verzorgen wij in de woning ook de gebalanceerde ventilatie, een Zehnder ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Omdat we tegenwoordig praktisch kierdicht bouwen (om zo energiezuinig mogelijk te zijn) is een goede ventilatie van groot belang voor een gezond binnenklimaat.

De ventilatiekanalen van DYKA Air en de stille en energiezuinige DucoBox afvoerventilatoren zorgen ervoor dat alle vervuilde en vochtige lucht efficiënt wordt afgevoerd. Met behulp van CO2- en/of vochtsensoren wordt er alleen geventileerd waar en wanneer dat nodig is. De DYKA Air ventilatiekanalen zijn ook geschikt voor luchttoevoer.

Vloerverwarming met zoneregeling

In de hele woning werken we met vloerverwarming op tackerplaat. Op de isolerende tackerplaat monteren we de slangen in een slakkenhuispatroon.

Met de moderne regeltechniek van de zoneregeling kunnen alle ruimtes individueel verwarmd worden, waarbij comfort en kostenbesparing hand-in-hand gaan. In deze woning zijn 8 individuele zones geprojecteerd.

Voor de extra verwarming in de werkkamer hebben wij een Vasco E-Panel elektrische radiator opgenomen.

Daarnaast passen we in deze woning plafondkoeling (betonkernactivering) toe. Vanwege een speciale houten vloer in de benedenverdieping kan daar in warme zomers niet via de vloerverwarming gekoeld worden. Plafondkoeling is dan een perfect alternatief.

Loodgieterswerk en sanitair.

Uiteraard zorgen we in deze woning ook voor de installatie van de riolering, al het loodgieterswerk (inclusief gasleiding voor een gashaard) en het sanitair. Daarnaast wordt door ons de afzuigkanalen voor het Bora afzuigsysteem (in de keuken) aangelegd.