Weer subsidie beschikbaar voor isolatie, eerste stap voor warmtepomp

Vanaf begin september is er weer subsidie beschikbaar voor isolatie van gebouwen. Voor huiseigenaren is er tot en met 2020 een bedrag van 84 miljoen euro beschikbaar om in het koude jaargetijde de warmte binnen te houden maar, zeker ook, in de zomer de hitte buiten te sluiten.

Weer subsidie beschikbaar voor isolatie, eerste stap voor warmtepomp

Bij deze regeling is het: wie het eerst komt, het eerst maalt, het is dus zaak niet te lang te wachten.

Isoleren is de eerste en voornaamste stap op weg naar gasvrij wonen. Als u in een bestaande woning een warmtepomp overweegt (en die heeft veel voordelen), dan is isolatie van de schil van het huis een eerste vereiste. Een warmtepomp werkt immers met een lage temperatuurverwarming. En als de woning dan niet goed geïsoleerd is, moet de warmtepomp te hard en te veel werken om de woning warm te krijgen. Met alsnog hoge energiekosten. Dus is nu uw kans om met subsidie de eerste stap te zetten naar aardgasvrij wonen.

Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden: er moeten minstens twee maatregelen genomen worden, de maatregel moet aan een minimale isolatiewaarde voldoen, het gebruikte materiaal moet voldoende affect hebben. En de maatregel moet door een bedrijf uitgevoerd worden.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn alle voorwaarden na te kijken.