Vloerverwarming, ook prima aan te leggen in een bestaande woning.

Voor het duurzaam en milieuneutraal verwarmen van uw woning maken we steeds vaker gebruik van warmtepompen, zoals de Nefit EnviLine. Deze warmtepompen kunnen het meest efficiënt gecombineerd worden met een lagetemperatuurverwarming en dus met bijvoorbeeld vloerverwarming. In een nieuwbouwwoning is het aanleggen van vloerverwarming technisch gezien betrekkelijk eenvoudig. We monteren de vloerverwarmingbuizen in een slakkenhuispatroon meestal op een noppenplaat.

Vloerverwarming, ook prima aan te leggen in een bestaande woning.

Maar ook in een bestaande woning kunnen we probleemloos vloerverwarming aanleggen. De leidingen worden in de dekvloer ingefreesd (ook in een slakkenhuispatroon). De verwarmingsbuizen liggen net onder het niveau van de vloer. De vloer wordt daardoor niet hoger en er zijn dus geen problemen met de hoogten van deuren of bijvoorbeeld een bestaande keuken.

Dus bij een verbouwing of renovatie van uw bestaande woning is een duurzame lagetemperatuurverwarming met warmtepomp en vloerverwarming een reële optie. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.