Verhees en van Dijk expert in warmtepompen voor verwarmen en koelen

De afgelopen jaren hebben we ons ontwikkeld tot expert op het gebied van warmtepompen. Natuurlijk allereerst als duurzaam alternatief voor de cv-ketel (verwarming). Hiervoor zijn betrouwbare en efficiënte lucht/water-systemen op de markt (o.a. van NIBE en Nefit). Deze warmtepompen halen de warmte uit de buitenlucht (tot -20°C!) en dragen die via een warmtewisselaar over aan (verwarmings)water.

Met de steeds warmere zomers wordt echter het koelen van het huis, naast het verwarmen, in toenemende mate belangrijk. In principe is de vloerverwarming, die voor de lagetemperatuurverwarming door middel van een warmtepomp gebruikt wordt, hiervoor bij uitstek geschikt. Echter moet er natuurlijk wel gekoeld water beschikbaar zijn.

Hiervoor zijn NIBE water/water warmtepompen perfect.

Verhees en van Dijk expert in warmtepompen voor verwarmen Ún koelen

Bij een NIBE water/water warmtepomp wordt water gebruikt uit een onttrekkingsbron met een diepte tussen 90 en 300 meter (afhankelijk van de bodemgesteldheid en het thermisch vermogen van de grond). Om te verwarmen wordt het water door een warmtewisselaar gevoerd waarbij de warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur voor het leveren van verwarming en/of het produceren van warmtapwater. Als je ’s zomers wilt koelen, wordt het water niet of nauwelijks thermisch opgewaardeerd en met een lage temperatuur de vloerverwarming ingevoerd. Uiteraard wordt het ‘verbruikte’ water weer teruggevoerd naar de diepe aardlagen.

Het boren van de onttrekkingsbron moet vakkundig en door een gecertificeerd installatiebedrijf uitgevoerd worden met een certificering volgens BRL 6000-21.

Dankzij onze intensieve samenwerking met NIBE, kunnen wij het volledige traject vanaf het berekenen van de benodigde capaciteit, het boren van de onttrekkingsputten tot de volledige installatie van de warmtepompen (en het aanleggen van de vloerverwarming) voor u verzorgen.

Een warmtepomp is ook goed voor het milieu

Een water/warmtepomp van NIBE is bijzonder vriendelijk voor het milieu. Alleen al het omzetten van aardwarmte in bruikbare energie voor het verwarmen van uw woning of kantoorpand en het produceren van warmtapwater leidt tot een veel lagere uitstoot van CO2 in vergelijking met bijvoorbeeld een gasgestookte cv-installatie.

Meer informatie over de NIBE warmtepompen vindt u op de NIBE-pagina.