Nibe water/water-warmtepomp en Triple Solar PVT-panelen, een succesvolle combinatie.

Voor het verwarmen en koelen van een hedendaagse woning (zowel nieuwbouw als renovatie) is een warmtepomp een duurzame keuze. Maar wat nu als het niet mogelijk is om een verticale bodembron aan te leggen of een geschikte opstelplaats voor een buitenunit te vinden en zelfs een ventilatielucht/water warmtepomp geen optie is? Geen probleem! Er is namelijk een interessant, relatief nieuw bronsysteem dat – zowel in nieuwbouw als voor het verduurzamen van bestaande gebouwen – uitstekend kan worden gecombineerd met een water/water warmtepomp van NIBE: PVT warmtepomppanelen van Triple Solar.

Nibe water/water-warmtepomp en Triple Solar PVT-panelen, een succesvolle combinatie

PVT panelen zijn aan de voorzijde voorzien van pv-cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit (zoals ‘normale’ zonnepanelen). De achterzijde van de panelen wordt gevormd door een thermische wisselaar die warmte onttrekt aan de omgevingslucht. Hiermee worden zonlicht, daglicht en buitenlucht optimaal benut. De warmte wordt via bronvloeistof (glycol) naar de warmtepomp getransporteerd voor het leveren van cv-verwarming en warmtapwater. Doordat de PVT panelen aan de achterzijde niet zijn geïsoleerd kunnen ze maximaal warmte aan de omgeving onttrekken, óók als de zon niet schijnt. Hierdoor functioneren de panelen ook ’s nachts en in de winter als bron voor een water/water warmtepomp van NIBE. De pv-cellen aan de voorzijde wekken voldoende stroom op om het energieverbruik van de warmtepomp te dekken. Om het elektrisch vermogen aan te vullen, kunnen bovendien extra pv-panelen worden geïnstalleerd met exact hetzelfde uiterlijk als de PVT panelen. Zo ontstaat een esthetisch verantwoorde totaaloplossing.

De Triple Solar PVT panelen zijn een uitermate stil systeem en bieden daardoor een hoog wooncomfort met minimaal onderhoud en lange levensduur (meer dan 25 jaar). Er zijn geen draaiende delen in de panelen, dus geen slijtdelen en feitelijk geluidloos.

Mee rinfo over de Triple Solar PVT panelen op de site van Triple Solar.