NIBE, hoogwaardige Scandinavische lucht/water warmtepompen.

Met rendementen tot wel 500% behoren de NIBE warmtepompen tot de beste en stilste warmtepompen die op dit moment verkrijgbaar zijn. Daarom passen we ze in steeds meer projecten toe. Het Zweedse NIBE maakt kwalitatief hoogwaardige warmtepompen voor het koude Scandinavische klimaat, waardoor deze warmtepompen tot zelfs -20°C buitentemperatuur blijven functioneren.

NIBE, hoogwaardige Scandinavische lucht/water warmtepompen.

NIBE heeft een uitgebreid assortiment aan lucht/water warmtepompen in zowel monoblock als SPLIT-uitvoering voor bestaande bouw en nieuwbouw. Deze modulerende warmtepompen bieden een duurzame en energiezuinige installatie voor all-electric of hybride systemen voor cv-verwarming, evt. cv-koeling en warmtapwater.

Voor een lucht/water warmtepomp zijn geen ingrijpende bouwkundige maatregelen – zoals bronboringen – nodig. Hierdoor kunt u dit type warmtepomp uitstekend toepassen in bestaande situaties, bijvoorbeeld voor het verduurzamen van een conventionele installatie met een cv-ketel. Maar vanzelfsprekend zijn lucht/water warmtepompen van NIBE ook uitstekend toepasbaar in nieuwbouw.

De voordelen van een NIBE lucht/water warmtepomp:

  • Een warmtepomp levert u een financieel voordeel op. Met een warmtepomp is het verwarmen van uw woning en het produceren van warmtapwater aanmerkelijk voordeliger dan met een conventionele cv-ketel. Afhankelijk van de situatie kan uw energieverbruik wel tot 65% lager uitvallen.
  • Een warmtepomp levert milieuvoordeel op. Het omzetten van laagwaardige warmte naar bruikbare energie vergt bij een warmtepomp veel minder CO2 in vergelijking met bijvoorbeeld een gasgestookte cv-installatie.
  • ISDE-subsidie. De Nederlandse overheid heeft een subsidieprogramma voor o.a. warmtepompen opgezet. Voor lucht/water warmtepompen geldt een subsidie van € 2.300,- tot € 2.600,- per unit.

Geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand!

NIBE warmtepompen zijn standaard voorzien van een geïntegreerde communicatiemodule voor beheer op afstand, de NIBE Uplink. Via een computer of via een App op een smartphone (Android of Apple iOS) kan op afstand contact worden gemaakt met de warmtepompinstallatie. Diverse gegevens kunnen worden uitgelezen, zoals temperaturen of standen van eventueel gekoppelde energiemeters.