Energieneutraal verwarmingssysteem voor de Ossenbeemd met EnviLine warmtepomp en vloerverwarming.

De Ossenbeemd is in Deurne een plaats waar jong en oud zich kan laten informeren over natuur, milieu en duurzaamheid. De Ossenbeemd volgt de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en natuur- en milieueducatie op de voet en tracht dat op alle mogelijke manieren uit te dragen.

Energieneutraal verwarmingssysteem voor de Ossenbeemd met EnviLine warmtepomp en vloerverwarming.

Bij het vergroten van de expertise op het gebied van duurzaamheid is ook het eigen centrum kritisch onder de loep genomen en is besloten tot een volkomen andere (en duurzame) manier van verwarmen van het gebouw.

De bestaande (elektrische) verwarming wordt vervangen door een energieneutrale verwarming op basis van een EnviLine warmtepomp.

EnviLine, warmtepomp voor het duurzaam verwarmen en koelen

Vanuit onze expertise op het gebied van energieneutraal verwarmen en koelen hebben wij de Ossenbeemd geadviseerd om te kiezen voor een lagetemperatuurverwarming (LTV) met vloerverwarming en een Nefit EnviLine Monoblock warmtepomp.

Lagetemperatuurverwarming verwarmt gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan gewone cv.

De EnviLine warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht (er is dus geen grondbron nodig) waarmee zowel verwarmd als gekoeld kan worden. Zelfs bij een buitentemperatuur van -20°C haalt de Nefit EnviLine nog warmte uit de buitenlucht.

Een EnviLine warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit benodigd. De binnenunit zorgt voor afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming (of een ander lage-temperatuursysteem) en de warmwaterboiler.

Met de Monoblock buitenunit wordt de energie uit de buitenlucht met het hoogste rendement omgezet in warmte. Bij de Monoblock-systemen is de eigenlijke warmtepomp volledig geïntegreerd in de buitenunit.

Het grootste voordeel van een warmtepomp is vooral dat gratis energie uit de buitenlucht wordt gebruikt. Het gebruik van fossiele energie wordt tot een minimum beperkt. Zeker wanneer de warmtepomp wordt gecombineerd met duurzame zonne-energie, in de vorm van een PV-systeem voor elektriciteit.

Uiteraard heeft de Ossenbeemd een eigen PV-systeem, daarnaast wordt samengewerkt met Energyport Peelland in het Zonnepark de Vlaas.

Meer info over de verschillende uitvoeringen van de Nefit EnviLine warmtepomp…