Aandacht voor de warmtepomp met de lagetemperatuurtest

Kan ik in mijn woning overstappen op een (hybride) warmtepomp? Die vraag staat centraal in de campagnes die Milieu Centraal, Urgenda, Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en de gemeente Den Haag de komende tijd voeren. Het doel van de campagnes is om huiseigenaren zover te krijgen dat zij de aanvoertemperatuur van het water in de cv tijdelijk verlagen. Blijft het behaaglijk in huis? Dan is de (hybride) warmtepomp een reële optie. Wordt het te koud? Dan zijn éérst isolerende maatregelen nodig. Een perfecte manier om te ontdekken of de warmtepomp ook in uw situatie succesvol geïnstalleerd kan worden.

Aandacht voor de warmtepomp met de lagetemperatuurtest

50-gradentest

Woningbezitters kunnen zich op de website van Milieu Centraal aanmelden (https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/wonen-zonder-aardgas/50-gradentest/) om mee te doen aan de ’50-gradentest’. Zodra de buitentemperatuur volgens de weersverwachting in twee weken tijd minimaal twee keer lager wordt dan 2°C, krijgen de deelnemers daar een melding van. Zij verlagen dan de aanvoertemperatuur van het water in hun cv naar 50 graden. Via een online-tool vullen ze hun ervaringen in. Op basis daarvan krijgt iedere deelnemer een persoonlijk advies.

De 50-gradentest is een prima manier om de effecten van een duurzaam alternatief te testen. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat we de proef bij u goed kunnen begeleiden en u kunnen adviseren naar aanleiding van de resultaten.